2009. gada 21. janvāris

Plānotās Jumiķu dienas 2009

Gatis Taube
LJA koordinators


Šogad Latvijas Jumiķu dienas plānots rīkot maijā un kā norises vieta ir izvēlēta Rīga – pats pilsētas centrs. Provizoriski pasākums norisināsies pieskaņoti sabiedrībai plašāk zināmiem svētkiem: Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai – 4. maijam vai Mātes dienai – 10. maijam.
Jumiķu dienu ietvaros notiks 5. Latvijas Jumiķu čempionāts – šogad jau ir piektā reize, kad Latvijas jumiķiem būs iespēja sacensties prasmē un izveicībā. Kā ierasts, čempionāts sāksies nedēļas vidū un norisināsies četras vai piecas dienas. Noslēguma diena un apbalvošana paredzēta svētdienā.
Papildus čempionātam notiks dažādi izklaidējoši pasākumi skatītājiem - vadoties pēc iepriekšējā gada Bērnu dienas pozitīvās pieredzes, viena diena būs veltīta pašiem mazākajiem. Tāpat pašiem jumiķiem un visiem citiem interesentiem būs iespēja papildināt savas zināšanas dažādu profesionāļu vadītajos īsajos kursos/semināros – paredzēta gan pašmāju, gan citu valstu viesu uzstāšanās.
Īpaši Jumiķu dienām vienā no pilsētas laukumiem tiks uzslieta telts, kurā būs iespējams vērot jumiķu darbu, kā arī iepazīties ar dažādu jumtu un celtniecības firmu produkciju, kā arī uz telts būs izvietota sponsoru informācija un reklāma.

Jumiķi sacentīsies sekojošās disciplīnās:
1. Dakstiņu jumtu ieklāšana, pieaugušie
2. Dakstiņu jumtu ieklāšana, jaunieši (līdz 26 gadiem)
3. Skārda jumtu ieklāšana
4. Profilētā tērauda un bitumena jumtu ieklāšana
Aicinām komandas iesniegt savus pieteikumus, tos sūtot uz e-pastu: info@jumiki.lv

Atgādinām, ka 2008. gadā 4. Latvijas Jumiķu dienas notika Jelgavā, 28.–31. maijā, Pilsētas svētku ietvaros. Pasākums norisinājās augstā līmenī un plaši tika atspoguļots masu medijos.